Helsinki – gastronomisen kosmonautin taivas

Mikäli rakastat ruokaa kuten me, osaat varmasti arvostaa seuraavaa opastamme, joka keskittyy pääsääntöisesti käymään läpi sellaisia ruokapaikkoja, joita ei yksinkertaisesti VOI OLLA kokeilematta. Näitä ravintoloita ja ruokapaikkoja yhdistää paitsi tinkimätön laadukkuus myös maantieteellinen sijainti. Tämänkertaisessa artikkelissamme keskitymme nimittäin vain ja ainoastaan Helsingistä löytyviin ravintoloihin, kioskeihin sekä ruokapaikkoihin. Paikka voisi tietysti olla huonompikin, sillä Helsinki on luonnollisesti paitsi maamme pääkaupunki myös kulinaristisen kulttuurimme soppakattila (pun intended). 

Olit sitten vegaani, kasvissyöjä, street foodin, nepalilaisen tai vaikkapa kiinalaisen ruoan ystävä, Helsinki tarjoaa sinulle makuelämyksiä joka lähtöön.

Naughty Brgr

Top Chef -voittaja Akseli Herlevin “burgerjoint” on noussut rakettimaisen kiihdytyksensä avulla suursuosioon suomalaisessa hampurilais-skenessä. Tuhmia burgereita saa jo useammasta kaupungista, kuten myös Helsingistäkin. Lönnrotinkadulla sijaitseva Naughty Brgr on paitsi maantieteellisesti täydellisen sijainnin omaava, sieltä löytyy myös usein koko kaupungin parhaat burgerit. Omat, käsinleivotut briossisämpylät luovat tahtia äärettömän maukkaille, hieman jopa makeilta maistuville burgerpihveille. Mikäli etsit hampurilaispaikkaa, jossa yhdistyy upea tunnelma, mahtava ruoka sekä laaja juomavalikoima, Naughty Brgr kannattaa ehdottomasti käydä testaamassa. Annamme sille arvosanaksi 9+ / 10. 

Kuwano

Geologisesti hyvin lähellä edellä mainittua Naughty Brgeria sijaitsee myös seuraava paikkamme, japanilaista sushia tarjoileva Kuwano. Kuwano on jostain syystä vaihtanut nimeään viime vuosien aikana useaan otteeseen, mutta omistajat ja kokit ovat pääsääntöisesti pysyneet samana. Keskellä kamppia sijaitsevan sähkötalon tiloissa toimiva Kuwano tarjoaa autenttisen makumatkan keskelle Japania. Mikäli olet sushin ystävä ja nautit laadukkaasta sekä tuoreesta kalasta, Kuwano on ehdottomasti yksi parhaimpia vaihtoehtoja ruokailuun. 

Kuwanoon suosittelemme menemään lounasaikaan, sillä se on paitsi halpaa myös käytännöllistä. Lounas Kuwanossa maksaa n. 12,5€, jolla ansaitset itsellesi ns. “all you can eat” -tyyppisen buffan. Buffettiin kuuluu myös jälkiruoka sekä erillinen noutopöytä aasialaisia lämpimiä herkkuja. Näihin lämpimiin herkkuihin sisältyy usein mm. friteerattuja kasviksia, possua, kanaa sekä nuudeleita. 

Hook

Hook on monen mielestä wings-paikkana jopa parempi kuin legendaarinen Siipiweikot. Hooks sijaitsee kisahallin kupeessa, Mannerheimintien varrella. Vasta joitain vuosia pystyssä ollut Hook on nopeasti noussut kansalaisten tietoisuuteen upeilla wingseillään sekä toinen toistaan tulisimmilla kastikkeilla. Aivan vierestä löytyy myös legendaarinen Nordis, jossa Helsingin IFK pelaa jääkiekko-ottelunsa. Pelipäivinä Hook onkin aivan ääriään myöten täynnä, sillä monelle fanille on muodostunut hieno perinne siitä, että ennen peliä käydään wingseillä, jonka jälkeen otetaan suunnaksi jäähalli. 

Kahvila Kampela – Vuosaari

Vuosaari ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, kun etsitään Helsingin parhaimpia ruokapaikkoja. Vuosaaren Aurinkolahdesta kuitenkin löytyy pieni, n. 20 asiakaspaikkainen Kahvila Kampela. Kahvila Kampela on auki lähes ympäri vuoden, mutta parhaimpia ruokia sieltä saa keväällä ja syksyllä. Tuoreesta merilohesta valmistetut kalakeitot ovat ylivoimaisesti koko Helsingin, ehkä jopa koko Suomen parhaimpia. Voit valita otatko kalakeittosi kermaisena (suositus) vai kirkasliemisenä.

Kahvila Kampela sijaitsee keskellä Aurinkolahden upeita luonnonmaisemia, joten se sopii parhaiten esimerkiksi ulkoilun jälkeiseksi lounaspaikaksi. 

Käytä hyväksesi ravintoloiden wifi-yhteyttä
Helsingistä löytyviä ravintoloita yhdistää se, että lähes kaikki tarjoavat asiakkailleen ilmaisen wifi-yhteyden. Tämä tarkoittaa parhaimmillaan sitä, että mikäli haluat esimerkiksi ruokaa odotellessa pelata nettikasinolta löytyvää suosikkipeliäsi, se onnistuu vallan mainiosti. Kaikkien kolikkopelien perusta on toimiva internet-yhteys ja voitkin usein tähän laatuun luottaa, sillä Helsingissä yhteydet ovat keskivertoa parempia, vaikka puhutaankin useista tuhansista samanaikaisista käyttäjistä per päätelaite.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *