Tampereen ravintoloissa on vara valita hienoista illallisravintoloista aina pikaruokapaikkoihin

Tampereella tuntuu olevan ravintoloita joka kadulla ja kulmalla ja hyvä niin. Runsas ravintolavalikoima antaa mahdollisuuden ruokaelämyksiin niin pienellä kuin suurella budjetilla. Hyvän ruuan ystävä voi kukkaron lisäksi valita ruokapaikan myös omien makumieltymystensä tai ruokavalionsa mukaan, ravintolan sijainnin mukaan, seurueen koon mukaan tai sen mukaan, paljonko ruokailuun on käytettävissä aikaa. Varsinkin viikonloppuisin kannattaa pöytä varata etukäteen, sillä ilta voi mennä pilalle ovelta toiselle kulkiessa. Suomalaisten makutottumukset ovat muuttuneet, takavuosina suositut pihviravintolat eivät enää vedä samalla tavalla puoleensa kuin ennen. Toki Tampereelta löytyy myös hyviä pihviravintoloita, kuten Bogeda Salud Tuomiokirkonkadulla tai Aleksis Kiven kadulla sijaitseva Ravinteli Huber, joka monen mielestä tarjoaa parasta grilliruokaa Tampereella. Huber onkin brändännyt menestyksekkäästi itsensä lihansyöjien paikaksi, jonka listaa koristavat käsin valitut, mehevät, kotimaiset lihat.

Fine dining

Tampereella on useita illallisravintoloita, joissa kattaus aloitetaan valkoisella pöytäliinalla. Jo pitkään toiminut illallispaikka on Särkänniemessä, Näsinneulassa sijaitseva ravintola Näsinneula. Näsinneula tarjoaa ylivoimaisesti parhaat näköalat, vieläpä joka ilmansuuntaan pyörivän ravintolan ansiosta. Ravintolan keittiö on skandinaavinen ja eurooppalainen, hintataso on korkea. Rautatienkadulla sijaitseva Ravintola C on moderni, skandinaavinen fine dining -ravintola. Ravintola C tarjoaa luomuruokaa, kunnioittaa perinteisiä ruuan säilöntämenetelmiä – kuten fermentointia – ja hankkii kaikki raaka-aineensa läheltä. Myös niin ikään Rautatienkadulla sijaitsevassa Ravintola Berthassa kannatta käydä illallisella, onpa ravintolaa kutsuttu helmeksikin! Berthan ruokaa pidetään mielenkiintoisena ja erittäin maukkaana. Berthassa myös kasvissyöjät ja keliakiaa sairastavat saavat vatsansa täyteen. Kauppakeskus Ratinassa sijaitseva ravintola Periscope on uusi tulokas, joka tarjoaa paikallisia herkkuja ja makuja maailmalta. Näköala Ratinaan on huikea.

Keskihintaisia ravintoloita

Pikkubistro Kattila Aleksis Kiven kadulla edustaa skandinaavista ja keskieurooppalaista keittiötä. Ravintola on pieni, mutta viihtyisä ja tunnelmallinen, palvelu on ystävällistä. Kattilassa myös lounaat ovat maukkaita ja ajatuksella koottuja. Ravintola Heinätori Pyynikintorilla edustaa paikallista keittiötä. Heinätori sopii myös kasvissyöjille ja se tarjoaa gluteenittomia vaihtoehtoja, lisäksi ravintolasta löytyy asiantuntemusta ja halua nähdä vaivaa moniallergikon ruuan suhteen. Ravintola tarjoaa myös erittäin maukasta kalaruokaa, muun muassa kuhaa. Tammelan torin laidalla Itsenäisyydenkadulla sijaitseva malesialainen ravintola Borneo tarjoaa maukasta aasialaista ruokaa. Borneo sopii niin kasvissyöjille kuin vegaaneille ja keliaakikoille. Tuomiokirkonkadulla sijaitseva ravintola Zeytuun tarjoaa libanonilaista, välimerellistä ruokaa. Zeytuunin palvelu on ystävällistä, paikka on erittäin siisti ja tunnelmallisesti sisustettu. Zeytuun sopii kasvissyöjille ja se tarjoaa vegaanisia sekä gluteenittomia vaihtoehtoja.

Etniset ravintolat tarjoavat makuja maailmalta

Tampereella on runsaasti etnisiä ravintoloita, ruuan ystävä voi valita turkkilaisen, thaimaalaisen, libanonilaisen, vietnamilaisen tai japanilaisen ravintolan. Turkkilaisella ravintolalla Malabadilla on Tampereella kaksi ravintolaa: Tammelanpuistokadulla ja Hervannassa Lindforsinkadulla. Malabadi tarjoilee kalaa, lihaa, kasviksia ja hedelmiä, kasvissyöjäkin tulee kylläiseksi. Hämeenkadulla sijaitseva Maruseki toi sushin Tampereelle. Sushin lisäksi Marusekistä saa muun muassa maukkaita grillattuja lihavartaita. Ravintolassa saa myös vegaanisia ja gluteenittomia vaihtoehtoja. Muita hyviä japanilaisia ravintoloita ovat Näsilinnankadulla sijaitseva Maka Sushi ja Hämeenkadulla sijaitseva Masu Asian Bistro. Fafa’s -ketju tarjoaa Lähi-idän tyylistä ruokaa Tampereella kahdessa ravintolassa: Aleksanterinkadulla sekä kauppakeskus Ratinassa. Fafa’s:sta saa sekä kasvis- että liharuokaa. Maukasta vietnamilaista ruokaa saa Tammelantorilta kahdesta ravintolasta: Mon Viet:stä sekä An Nam:sta, joka on oikeastaan pieni ruokakoju torilla.

Pizzeriat

Tampereen vanhin pizzeria, jo vuodesta 1978 Aleksanterinkadulla toiminut pizzeria Napoli tarjoilee edelleen maistuvat pizzat. Napolin listalla on sata erilaista pizzaa, joista on todellakin vara valita. Täytevaihtoehtoja on lukuisia, tamperelainen erikoisuus on mustamakkara pizzan täytteenä. Napolissa saa halutessaan myös gluteenittomia pizzoja, erään keliaakikon mukaan parhaita ikinä! Viikonloppuisin lounasaikaan kannattaa varautua jonotukseen, sillä Napolin pizzat maistuvat tamperelaisille. Frenckellin Aukiolla sijaitseva pizzeria Luca tarjoaa pizzojen lisäksi muita italialaisia herkkuja. Näsilinnankadulla sijaitseva Sitko Pizza & Bar haastaa muut pizzeriat, sillä Sitkon pizzat on äänestetty kaupungin parhaiksi. Moni pizzan ystävä suuntaa Sitkoon, joka on luotu rentoon illanviettoon. Sitkossa tehdään pizzapohjat itse alusta loppuun: pizzojen pohjissa käytetään talon omaa hapanleivän taikinajuurta. Pizzoja saa myös gluteenittomalla pohjalla ja vegaanisella juustolla.

Lounaspaikat

Hämeenkadulla, Tampereen Kauppahallissa sijaitseva ravintola Neljä vuodenaikaa on monen suosikki, kun puhutaan lounaspaikoista. Neljän vuodenajan keittiö on ranskalainen, paikallisilla raaka-aineilla toteutettu. Lounasaikaan ravintola on usein ruuhkainen ja syömään päästäkseen pitää jonottaa. Viihtyisä paikka ja maukas ruoka kuitenkin palkitsevat jonottajan. Paikallisista raaka-aineista pääsee nauttimaan Hallilantiellä sijaitsevassa ravintola Annassa, joka toimii Ahlmanin tilalla.

Rentoa ruokaa ja seurustelua

Tampereella on monta viihtyisää pubin tyyppistä ravintolaa, joissa voi ruokailun lisäksi seurustella ja viettää aikaa. Muutama vuosi sitten Kalevan kaupunginosaan Sammonkadulle avattiin Public House Huurre, joka säväytti muhkeilla ja maittavilla hampurilaisillaan. Huurre tarjoilee myös lihaa, quesadilloja ja tapaksia ja se on myös panimobaari.

Muita viihtyisä seurusteluravintoloita ovat muun muassa Hämeenpuistossa sijaitseva Gastropub Tuulensuu, Olympia-korttelissa Satakunnankadulla sijaitseva ravintola Muusa, Pellavatehtaankadulla sijaitseva Tapas bar Inez ja Pellervonkadulla Kalevassa sijaitseva Gastropub Kaleva. Tampereelta löytyy myös viinibaari Deli 1909 & Wine Bar ja kaupungin ainoa samppanjabaari Santé, joista saa pikkupurtavaa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *